crew 2018

Historien bag  Oktoberfest Broager

Oktoberfesten i Broager blev første gang afholdt i 2010 med stor succes.


Der skulle ske noget nyt i "Braue", som kunne være med til at holde sammen på byens festglade borgere. I flere år havde det været ringridningen i byen, som hver sommer var samlingspunktet, men for at tilgodese det lidt mere modne publikum blev beslutningen taget om at lave en rigtig oktoberfest. Der skulle stables et arrangement på benene hvor temaet var masser af øl, store schnitzler og stemningsmusik af ypperste klasse.


Da Broager Hallen i forvejen var i gang med at rejse kapital til en hal udvidelse med "Projekt Hal 2", var det nærliggende at skabe rammerne omkring festen i hallen og donere overskuddet fra festen til projektet.


Fire lokale ildsjæle gik sammen om at stable arrangementet på benene og det fik hurtigt  stor opbakning fra såvel sponsorere, som byens borgere.

Projektet blev en stor succes og konceptet  omkring en oktoberfest viste sig virkeligt bæredygtigt. En tilbagevendende tradition var skabt og festen  er siden afholdt en gang årligt,  hver den første lørdag i oktober måned.


Rammerne omkring festen er løbende forbedret og udvidet og i 2013 nåede vi et foreløbigt højdepunkt, med en fornemt pyntet hal i blå og hvide farver som symboliserer oktoberfestens farver i bedste bayrisk stil.


Musikken er ligeledes  løbende opgraderet og i 2013 blev også her et  højdepunkt nået, hvor vi havde det absolut bedste musik  man kan få nord for alperne, nemlig det fire mands store partyband "Sju-bi-quadro". Et orkester som evner at fyre en fest af i den velkendte oktoberfest stil, med alt hvad dertil hører af sjov, fest og farver. Et super populært orkester, hvor medlemmerne for mange også er kendt når de turnere rundt i form af party bandet ”Top Seven”.


Maden kommer traditionen tro fra Holbøl Landbohjem. De største wienerschnitzler man kan forestille sig, med bratkartoffeln, erbsen, karotten und Buttersoße.


Der serveres masser  af kolde øl og andre drikkevarer.

 

Der er øl-drikke konkurrence hvor vi kårer byens hurtigste øl-drikker, der er præmier for bedste mandlige og kvindelige oktoberfest kostume. Uendelige mængder af Jägerbombs i baren og meget meget mere.


I 2014 trådte vi endnu en gang et trin op ad stigen for at gøre festen endnu bedre. Endnu mere udsmykning, bordene var delt op i tyske delstater med hver deres fest- ambassadør, non-stop musik hele aftenen, mere lys effekter, nye tiltag i baren og meget mere.


Alt dette og meget mere fortsætter fra år til år for at optimere og gøre festen endnu bedre. Oktoberfesten i Broager er blevet et tilløbsstykke og der er rigtig mange som gerne vil deltage i dette festfyrværkeri af en aften, mit alles drum und dran.


Således satte vi i 2017 endnu en rekord i vores 8 årige historie, nemlig på billetsalget. Alle 672 billetter var revet væk og vi kunne melde udsolgt  på bare 20 dage....


Festen i 2018 var igen en succes. Vi steppede endnu en gang op og havde foruden vores top professionelle husorkester Sju-bi-quadro også gæster af "Vejgaard Tårnblæserlaug" fra Ålborg, som kom og fyrede op under festen med en times tyrolerrock. Et lidt anderledes indslag som blev velmodtaget af alle gæster.


Planlægningen til 2020 er igang. Det er ellevte gang festen afholdes og der blir igen plads til 672 gæster og det hele blir endnu vildere. Pga af COVID-19 pandemien blev 2020 festen aflyst.

Denne blev dog afholdt i 2021 og det blev et brag af en fest. Efter en nedlukning af landet på mere end et år var alle gæster og musikere mm. max klar til at feste og det gik ikke stille for sig. Godt at komme igang igen.


Festen har kørt med det samme koncept både i 2022 og 2023 og har været en kæmpe succes. 


Planlægningen til festen i 2024 er startet.


Glæd jer, for det gør vi.


På vegne af arrangørgruppen

Michael